TURGUTLU'NUN KADERİ YAZI DİZİSİ - 3 - Haşim Karataş

TURGUTLU'NUN KADERİ YAZI DİZİSİ - 3


TURGUTLU'NUN KADERİ

''YEMEYEN YEDİRMEYEN BELEDİYECİLİK?''

29 Mart 2014 Yerel seçimlerinden sonra çeşitli skandallar ile Turgutlu kamuoyunu  meşgul eden, Belediye üst yönetimi yeni skandallar ile kamuoyunu meşgul ediyor.

İddialara göre, Madem ortada bir rant yok neden kat artışı yapılıyor? Sorularını da beraberinde getirdi. Bu kat artışları kime fazladan kaç para kazandırıyor ?

Avukat ve Hukukçu olan Belediye Başkanı bu kat artışlarından haberdar mı yoksa değil mi? Haberdar ise neden müdahale etmiyor ? Eğer Haberdar değil ise neden o makamı işgal ediyor?" Sorusunun sorulmasına neden oldu. Bu konuyu duyan vatandaşlar iddialar ile ilgili olarak Belediye Başkanı’nın kamuoyunu  aydınlatan tatmin edici açıklamalar yapmasını beklediklerini ilettiler. 

Aksi takdirde son yerel seçimlerde verilen desteğin geriye çekileceğini ifade ettikleri görüldü.

Kamuoyunu meşgul eden konunun belediye imar işlerinde, Yatırımcılardan bağış adı altın'da aşevine destek verilmesi istendiği, bu iddialara mevcut belediye yönetiminin kulak tıkadığı, belediye Başkanı’nın ve Başkan yardımcılarının mümkün mertebe konuyla ilgi ve alakası yokmuş gibi davrandığı isimlerinin kirlenmesini önlemeye çalıştıkları ancak bu işin tam ortasında oldukları da ciddi iddialar arasında yerini aldı.

"Bu konular ile ilgili eski bir MHP'li yöneticinin söyledikleri şaşkınlık yarattı"

Mevcut belediye Başkanı’nın bu konular ile ilgili bu tarz olaylar kesinlikle olmadı veya olduysa da benim bir ilgim ve alakam yok şeklinde bir açıklama yapamayacağını eğer yaparsa ise ben de mevcut belediye Başkanı’nın bu konularla olan ilişkisini ve bu iddiaları ayrıca çok daha fazlasını ispatlayacak tüm delilleri, bu yapılanları ve yakın geçmişte üzeri örtülmüş olayları, Turgutlu ve bölge halkının sağlığını en üst dereceden ilgilendiren kimyasal atık konusunun dünya tarihinde eşi görülmemiş çevre felaketi olduğunu, Ayrıca tüm bu konuların nasıl ? ve neden ? halktan gizlendiğini, bu olayları tüm siyasilere hükmedebilen halk tarafından hiç bilinmeyen bir mekanizmanın büyük menfaatler karşılığında hangi yöntemlerle ve aracılarla yaptığı konularını başka bir yerin Cumhuriyet Başsavcılığına, İçişleri Bakanlığına, Adalet Bakanlığına,  BİMER'e, TEMA başta olmak üzere tüm çevre derneklerine, dünya çapında faaliyet gösteren çevre derneklerine, Ulusal ve Uluslararası basın kuruluşlarına, tüm TBMM Milletvekillerine göndereceğim ve eş zamanlı olarak da Turgutlu Kamuoyunu yapacağımız bir basın toplantısı ile bilgilendireceğim. Bu konuda ki hazırlıklarımız tamamlanmak üzere " diye konuştu.

İddialara göre, MHP’li Belediye şehir meclisi üyesi Hakan  Yavuz'un eski şirketinde yanında çalışan Abbas Selman isimli şahısın üzerine yerel seçimlerden kısa bir süre sonra şirket kurdurduğu firmanın isminin firma scil kayıtlarında ilk sıralarda olduğunun görülebileceği bu şirket üzerinden imar ve fen işleri alt yapı işlerinde doğrudan temin ile haksız bir yöntemle işler verildiği, verilen işler karşılığında faturalar kesildiği ve bu vesileyle kazanç sağlandığı ve diğer firmaların bu konuda mağdur edildiğini iddia ediliyor. Diğer firma sahiplerinin her yerde bu sitemlerini dile getirdikleri  son zamanlarda en çok konuşlan konular ve iddialar arasında yerini almış görülüyor.

"Yemeyen yedirmeyen Belediyecilik anlayışı bu mu? 

Turgutlu gündemini sıklıkla meşgul eden bu iddialar doğrultusunda araştırmalarımız aşamasında ise yılan hikayesi misali bir girdabın içine girildiği kurcaladıkça altından başka başka işlerin başka başka isimlerin çıktığını gördük.

Devamı gelecek…

Saygılarımla…

Ergenekon?

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!