Haşim Karataş

Turgutlu'da Amatör Sporcular ve Kulüpler Desteklenmiyor

Haşim Karataş

Turgutlu’da spor’un yeri bir başkadır ancak, Turgutlu’nun Gençlerine Yeterli Destek Verilmiyor.

Amatör Spor kulüplerinin ekonomik, idari, teknik gücü ve sportif başarısı, aynı zamanda o ülkenin sportif başarısı ve gücünü yansıtmakta olduğuna dikkat çekmek, ülkemizin başarısı için amatör sporun ve amatör spor kulüplerinin daha ciddi oranda desteklenmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum.

Turgutlu’da Amatör Sporculara ve Kulüplere gereken önem gösterilmiyor. Öncelikle ifade etmem gereken şey burada anlatmak istediğim husus Turgutlu amatör spor kulüplerine destek verilmesi şart. Gençlerimizin yolunun kapanmasına izin vermeyelim.Gençlerimizi son zamanlarda Turgutlu’da her dalda madalyalar ile dönüyor ve Turgutlu’yu temsil ediyor. Ancak Turgutlu’da sporcuya verilen destek yetersiz. Amatör kulüplere verilen destekler yetersiz. Gençlerimiz yeterli desteği göremeden gözlerden kaybolup gidiyor.

Turgutlu’nun çocukları bunu hak etmiyor. Son zamanlarda amatör sporcularımız, Turgutlu’ya bir çok madalya ve başarıyla döndüler ancak görülen odur ki; sadece bu sporcularımızla resim karesine girip destek veriliyor gibi yapılıp hiçbir destek verilmiyor.

Turgutlu’da En gözde sporumuz futboldur, taraftar olmayı da çok severiz. Peki hayatımızda bu kadar büyük yeri olan futbol için özelliklede amatör futbol için ne yapıyoruz? İyi futbol istiyoruz, futbolcuları dilediğimiz gibi eleştiriyoruz.Peki futbolcu yetiştirmek için ne yapıyoruz? Alt yapı bu noktada çok önemli fakat! Turgutlu’dan gençlerimizin yetişmesi ilerlemesi için ne kadar çaba harcıyoruz.

Turgutlu’da futbolcu transfer oranlarına da bakacak olursak Turgutlu’da ciddi anlamda bir alt yapı sıkıntılarımız var. Bu sıkıntılar ya göz ardı ediliyor ya da yetkililer tarafından fark edilmedi.

Turgutlu’da alt yapıda futbolcu yetişmiyor ama bunun nedeni ne?

İlk basamakta eğitim. Eğitim her alanda olduğu gibi sporda da şart.Fakat alt yapı için oluşturulan spor okullarında maalesef gerekli eğitimler verilemiyor. Kısa yoldan açıklamak gerekirse amatör Kulüplere destek verilmediği için Turgutlu’daki çocuklarımız yeterli eğitimi alamıyor. Emeklerini futbolcu olarak büyük kulüplere giderek taçlandıramıyor. Spor okullarında eğitim veren hocaların çoğu imkansızlıklar içerisinde çırpınıp duruyor. Niye? Kulübün parası yok diye.

Bu ayrı bir yazı konusu ama üstünden geçmekte fayda var.

Halı sahalar futbol oynamak için elverişli değil. Var olan tesislerde ise çocuklara gerekli önem verilmiyor. Haftada iki, üç gün antrenman yapıldığını varsayarsak 1 saat olan bu antrenmanlar hiç verimli olmuyor. Ayrıca yapılan antrenmanlarda saha ikiye bölünüyor. Yarı sahada yapılan antrenmanlar doğal olarak gerekli verimi veremiyor. Bu olumsuzlukları düzeltmek yerine yetkililer hazır futbolcuya yöneliyor ve Türkiye’de futbol gelişmiyor.

Bu arada unutulmaması gereken bir nokta var.

Turgutlu’da futbolun gelişmesi futbolcuların yetişmesi için alt yapıya ve Turgutlu’muzdaki amatör kulüplerimize destek ve önem vermemiz gerekiyor. Destek olmadığında kulüplerin sürekli eskiye dönmesine sebep oluyoruz. Yani bu konuyu biraz daha açarsak alt yapılardan çok fazla verim alınmadığından, Turgutlu’muzdan futbolcu çıkaramıyoruz. Turgutlu futbolunun ilerlemesini istiyorsak önce alt yapılara önem vermemiz gerekir.

Buradan Turgutlu kamuoyuna ve yetkililere iletmek istediğim mesaj şudur ki; Amatör spor kulüplerine ve amatör sporcularımıza biraz daha fazla özen gösterelim ve destek verelim bu çocuklar bizim çocuklarımız.

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları