ZAMAN TELAFİ EDİLEMEZ

Yunusemre ilçesinin en büyük mahallelerinden birisi olan yılan hikayesine dönem Muradiye 1/5000'lik imar planı gerçekleştirilen Mart Ayı Büyükşehir Meclis Toplantısı'nda oybirliğiyle kabul edildi. Madde üzerinde bir konuşma gerçekleştiren Muradiye imar planının mimarı Yunusemre Belediye Başkanı ve Büyükşehir...

Yunusemre ilçesinin en büyük mahallelerinden birisi olan yılan hikayesine dönem Muradiye 1/5000’lik imar planı gerçekleştirilen Mart Ayı Büyükşehir Meclis Toplantısı’nda oybirliğiyle kabul edildi. Madde üzerinde bir konuşma gerçekleştiren Muradiye imar planının mimarı Yunusemre Belediye Başkanı ve Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Çerçi, “Geçen zaman kayıp da olsa bu noktaya gelmemiz doğru bir gelişme olarak kabul edilebilir ama zamanın telafisi yok” dedi.

Manisa’nın gelişmeye en açık mahallelerinden birisi olan Muradiye Mahallesi’nin merakla beklediği imar planı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi. Yunusemre Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 1/5000’lik imar planları Şubat ayı meclisinde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmişti. Mart ayı meclisinde ise Komisyon tarafından verilen olumlu karar Meclis’ten geçti. Madde üzerinde bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, aylardır Büyükşehir Meclisi’nde bir nihayete kavuşamayan imar planının Tarım görüşü beklediğini ve bu görüşün gelmesinin akabinde hemen Meclis’ten geçirdiklerini belirtti. Madde üzerinde görüş belirten Yunusemre Belediye Başkanı ve Büyükşehir Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Dr. Mehmet Çerçi, sözlerine Meclis toplantısının geç başlamasını eleştirerek başladı. Çerçi; “Gündeme başlamadan bir eleştirimi de lütfen kabul edin. Saat 18:00’de toplantı var denildi. Ben iki kala buradaydım. Saat yedide toplantı başladı. En azından nezaketen geç başlayacağına dair bir bilgi verilseydi memnun olurduk” dedi. 

“ÇOK ZAMAN KAYBETTİK”

Tarım görüşünün beklenmesi konusunda çok zaman kaybedildiğini belirten Çerçi, “Biz yaklaşık 17 ay kaybettik. Geçen zaman kayıp da olsa bu noktaya gelmemiz doğru bir gelişme olarak kabul edilebilir ama zamanın telafisi yok. Tarım Bakanlığının görüşü ‘daha önceki görüşümüz aynıdır’ şeklindeydi. Bizzat Tarım Bakanlığı’ndan görüş için ricacı oldum. Aradan bir ay geçtikten sonra görüş geldi. Bu gelen görüş, daha önce alınan görüşten çok da farklı değildi. Keşke bu kadar zaman kaybedilmeseydi” şeklinde konuştu.

“BU SÜRECİ NASIL DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Planların askı ve itiraz sürelerinin hesaplanması durumunda Muradiye’de devam eden inşaat çalışmalarının nasıl kontrol altına alınacağını sorgulayan Çerçi, “35-40 gündür Muradiye’yle ilgili 200’ün üzerinde ruhsat verdik. Muradiye, merkezde adeta iş adamlarının ve müteahhitlerinin inşaat üssü haline geldi. Dolayısıyla Manisa’nın imarı da bir an evvel yapılabilirse, Manisa’nın önü açılacak. Muradiye sıradan bir konu olmaktan çıktı. Yoğun bir talep var. İmara açık bir alanın imar revizyonunu yapıyoruz. Bir yandan da inşaat devam ediyor. Bu plan bugün geçecek inşallah. Askıya çıkacak. İtiraz süreci var. Bu süreçte biz ne yapacağız. İmar revizyon planlarını yaparken, inşaat faaliyetleri devam etsin mi? Biz komisyon raporuna şöyle bir metin ilavesi önerdik. Muradiye 1/1000 ölçekli geçerli olan uygulamalı imar planı kapsamında olan, 1/5000’lik plana da aykırı olmayan ve planlanan alanda bulunmayan imar taleplerine ilçe belediyesi tarafından izin verilmesi. Bunun eklenmesini istedik. Yaklaşık 8-9 aylık bir süreç alacak bu planların hayata geçmesi. Biz şimdi bu inşaat çalışmalarını durduracak mıyız?” dedi.  

Bakmadan Geçme