CHP'den 10, MHP'den 5 vekil İYİ Parti'ye geçecek!
İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi'nden bir ve Milliyetçi Hareket Partisi'den gelen dört milletvekiliyle TBMM'de temsil edilmeye başlandı.
Ciddi Gezeteden Bekir ŞİMŞEK'in özel haberine göre; tüm enerjisini 2019 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine harcayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçilemediği takdirde milletvekili de olmayacağını ve siyaseti bırakacağını söylemişti.
İMZA DERDİNDEN KURTULACAKLAR
Milletvekili adayı olabilmek için yasanın öngördüğü “100 bin imza” veya “20 milletvekilinin önerisi” hükmü gereğince Meral Akşener, işin mali yönünü de düşünerek, TBMM'de grup kuracak sayıya ulaşıp cumhurbaşkanı adayı olmayı tercih etti. Grup kurma çalışmalarını sürdüren İYİ Parti'de Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, yakın çevresiyle yaptığı konuşmada bombayı patlatacaklarını söyledi.
MHP'DEKİLER 18 MART'I BEKLİYOR
Milliyetçi Hareket Partisi'nin 18 Mart'ta yapılacak kurultayında beklentileri karşılanmayan veya parti politikasını beğenmeyen isimlerden beşi, ilk genel seçimlerde yeniden listelerde yer bulma garantisi alarak İYİ Parti'ye geçmeyi kabul etti. Bu isimlere daha önce de teklif yapılmış ancak gidenlere “FETÖ'cu” yakıştırması yapılacağı için uygun konjonktür beklenmesi kararlaştırılmıştı. MHP'den gelecek beş milletvekiliyle İYİ Parti'nin Meclis'teki milletvekili sayısı ilk etapta 10'a yükselecek.
EN BÜYÜK KATILIM CHP'DEN OLACAK
İYİ Parti'nin milletvekili transfer edeceği ikinci parti ise CHP olacak. Kemal Kılıçdaroğlu'nun tekrar seçildiği olaylı kongreden sonra parti içi muhalefetin sesini yükseltmesi, kopuşların da habercisi oldu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray'ın da girişimleriyle CHP'de görüşülen 10 milletvekilinden olumlu cevap alındı. Belediye başkanları dışında, CHP'den 10 milletvekili, 1 Nisan'da yapacağı genel kurul öncesinde İYİ Parti'ye katılacak. Böylece İYİ Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı 20'ye yükselecek.
AKŞENER'DEN 300 SİYASETÇİYLE 'İSTİŞARE' YEMEĞİ
Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ANAP, DSP, MHP, DYP ve AKP'de siyaset yapmış, aralarında bürokrat, milletvekili ve bakanlarında bulunduğu 300 isim ile 'istişare yemeği'nde bir araya geldi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ev sahipliğindeki 'İstişare Yemeği' Ankara Çukurambar'da bir otelde gerçekleşti.
Programa İYİ Parti Milletvekillerinin yanı sıra, geçmiş dönemlerde ANAP, DSP, MHP, DYP ve AKP'de siyaset yapmış, aralarında bürokrat, milletvekili ve bakanlarında bulunduğu 300 kişi katıldı.
Katılanlar arasında eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, eski Devlet Bakanı Reşat Doğru da yer aldı. Akşener salona girişte katılımcılar ile tek tek tokalaşarak "Hoş geldiniz" dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Akşener, programa katılan katılımcılara teşekkür etti.
Bu toplantıya ihtiyaçlarının bulunduğunu söyleyen Akşener, "Sizler büyük bir çoğunluğunuzla birlikte mecliste görev yaptık. Beraber görev yapmadığımız büyüklerimizi de öteden tanıyorum. Bugün bu davetin sebebi, sizleri dinlemek, bir genç bir siyasi partiyiz, yol yürümeye başladık, bu yolda karşılaşabileceklerimizi, öngörülerinizi, tavsiyelerinizi ve eleştirilerinizi dinlemek üzere bir araya geldik" diye konuştu.
Türkiye'nin konuşmaya ihtiyacı olduğunu belirten Akşener, şunları söyledi:
'TECRÜBELERİNİZE, ELEŞTİRİLERİNİZE İHTİYAÇLARIMIZ VAR'
"Eğer konuşabilseydik, Suriye'yi konuşabilseydik, Ortadoğu'yu konuşabilseydik, Irak'ı konuşabilseydik bugün Afrin'i konuşuyor olur muyduk? Dolayısıyla konuşmayan Türkiye'nin konuşması için, birbirine küsen Türkiye'nin barışması için, geriye itilmiş Türkiye'nin 25 milyon genç öğrencisi olan 40 yaş altında 50 milyon nüfusu olan eğitimli, enerjik ama umutsuzlaşmış Türkiye'nin yeniden umudu elde edip koşması için bir iddia ile yola çıktık, sizlerin tecrübelerinize, eleştirilerinize ihtiyaçlarımız var. O nedenle toplandık.
Bu toplantı İYİ Parti'ye ya da benim şahsımda arkadaşlarıma destek vermek için sizleri zorlayacak bir veya bu manada bir toplantı değil. Tekrar söylüyorum. Türkiye için yaptıklarınızdan, bu ülkeye katkılarınızdan biz haberdarız ve sizlerden sonra bugüne gelindiğinde nezaketi kaybedilmiş siyaseti, mizah duygusunu kaybetmiş siyasetin belki bundan sonra buradan ortaya çıkacak görüşler çerçevesi içerisinde tekrar eski nazik, zarif, iftira atmayan o eski dönemi, zarifliğini belki yeniden yakalama imkanımız olur."
Toplantı daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.