Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı. Emeklilik sistemi değişiyor mu!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon ve emekli zammına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon ve emekli zammına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Yılmaz, "OVP'de en temel amacımız enflasyonu yeniden tek haneye düşürmek, fiyat istikrarını sağlamak." dedi. Ayrıca, "Narin soruşturmasında, faillerin hak ettikleri en ağır cezayı görmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız. Cumhurbaşkanımız konunun bizzat takipçisi." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, büyümenin nimetlerini tüm kesimlere yaymak istediklerini ve deprem yükü hafifledikçe bu önceliklere daha fazla yoğunlaşacaklarını belirtti. Geliri yüksek kesimlere sübvansiyon vermemeleri gerektiğini, dar ve orta gelirli kesimleri hedeflemeleri gerektiğini vurguladı.

Emeklilik sistemi hakkında, mevcut sistemde bir değişiklik öngörülmediğini ve BES sistemini geliştirdiklerini söyledi. Emekli zammına ilişkin olarak, 2025'in Ocak ve Temmuz dönemlerinde enflasyondaki gelişmelere bağlı olarak artışlar yapılacağını belirtti. Ayrıca, bayram ikramiyesinin artırıldığını ve emeklilerin çeşitli imkanlara erişimi konusunda çabaların sürdüğünü ifade etti.

Bakmadan Geçme