Hacamatın inanılmaz yararları (1)
Hacamat, bazı sağlık sorunlarının kanın durgun olması ve bundan kaynaklı vücudunuzda zayıf bir enerji akışının neden olabileceği inancına dayanan eski bir Çin terapisidir. Bu bahsi geçen sağlık sorunlarını düzeltmek veya önlemek için, hacamat uygulayıcıları cildinizi içine çeken bir basınç oluşturmak için cildinize tipik olarak cam veya silikon kaplar yapıştırır. Hacamatın yapılışının yanı sıra bireyler 'Hacamat'ın faydaları nelerdir? sorusunun yanıtını araştırıyor.
İşte hacamat yapmanın inanılmaz yararları!
Haber Kasaba Ganel Yayın Yönetmeni Haşim Karataş'ın sortusu üzerine HACAMAThakkında bilgiler veren Dr Levent Onan,'Hacamat günümüzde GETAT(Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları) uygulamaları içerisinde uygulanan bir yöntemdir,özel vakumlu kupalar yardımıyla uygun zamanda ve uygun ortamlarda kan alma işlemi olan hacamat,vücut içersinde olan ve vücudun atamadığı toksinleri vakum yoluyla kandan temizlemesidir.Peygamber efendimiz (sav)den sünnet olarak kalan bir yöntem olup,hacamatla ilgili bir çok hadis bulunmaktadır.
Hacamat kelimesi Arapça anlamıyla emmek ve normal formuna dönmek anlamına gelir Hacamat tedavisi yaygın olarak sırt bölgesindeki özel noktaların olduğu bölümlere yapılır ,ayrıca baş, bacaklar,karın gibi bölgelere de yapılabilinir. Hacamat uygulamasında,hastalıklar için bölge belirlenir temizliği yapılır,cilt dokusuna steril bistüri ile çok yüzeysel ve küçük kesiler yapılır daha sonra vakumlama işlemi başlar,
Hacamat ile kan üretimi düzenlenir,bağışıklık sistemi güçlenir,toksinlerin atılmasına neden olur,kaslardaki ödem ve sertliği çözer,vücuda direnç kazandırır,kaslarda oluşan kramp ve kulunçları önler,kireçleme,bel ağrısı, baş ağrısı,eklem ağrısı,ve bel fıtığına bağlı ağrıların giderilmesinde faydalıdır.
Hacamat ile çeşitli yollardan vücudumuzda birikmiş olan toksinlerin ,ağır metallerin atılımı sağlanır.Usulsüz ve bilgisizce yapılan uygulamaların önüne geçmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 27 Ekim 2014 tarihinde bu yöntemlerle ilgili yönetmelik resmi gazetede yayınlanmıştır. Bu yönetmeliğe göre bakanlık tarafından 14 dalda yalnızca hekimlere ve sadece kendi alanında uygulama yapmak üzere diş hekimlerine yetki verilmiştir,''dedi.