Kuru Üzüm Yarışmasında Dereceye Girenler Belirlendi

Saruhanlı Belediyesi tarafından düzenlenen, "17. Altın Üzüm ve Kültür Festivali" etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kuru Üzüm Yarışmasında birinci Fatih Göksu, ikinci Mehmet Çoban, üçüncü ise Sinan Dışkaya oldu.

Kuru üzüm yarışmasına katılan ürünler, Serdar Yaralı Kültür Merkezinde Belediyeden 1, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'nden 2, Ziraat Odası'nda 2 olmak üzere toplam 5 jüri üyesi tarafından değerlendirmeye alındı.

Buradaki programa Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Belediye Başkan Yardımcısı Tuğba Eroğlu, yarışmaya katılan üzüm üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

15 üreticinin katıldığı yarışmada, sepetler içine konulan üzümler jüri üyeleri tarafından katılımcılar ve vatandaşların huzurunda tek tek incelenerek 500 puan üzerinden değerlendirildi.

Yapılan değerlendirme sonunda 494 puan ile Fatih Göksu birinci, 492 puan ile Mehmet Çoban ikinci, 490 puan ile Sinan Dışkaya üçüncü oldu.

Yarışmada birinciye yarım altın ve plaket, ikinciye çeyrek altın ve plaket, üçüncüye de gram altın ve plaket ödülleri, Festival açılış programında Belediye Başkanı Ekrem Cıllı tarafından verilecek.

Başkan Cıllı, yarışmaya katılan tüm çiftçilere teşekkür ederek, dereceye giren üreticileri tebrik etti.

Bakmadan Geçme