Manisa'da Sağanak ve Gök Gürültülü Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Manisa genelinde bu gece 00.00 ile yarın (11 Eylül) sabah 09.00 saatleri arasında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yetkililer, vatandaşları meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

Vatandaşların özellikle sel, su baskını, ağaç devrilmesi, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Yağışın yer yer şiddetli olabileceği vurgulanarak, yaşanabilecek ani su baskınlarına karşı özellikle düşük kotlardaki bölgelerde oturanların önlem alması gerektiği belirtildi.

Uyarıda, sürücülerin yağışlı havalarda dikkatli olması, özellikle ani fren ve hız yapılmaması tavsiye edildi. Meteoroloji yetkilileri, olumsuz hava koşullarının sona ermesinin ardından hava durumunun yeniden değerlendirileceğini belirtti.

Manisa halkının dikkatli ve tedbirli olması çağrısı yinelenirken, gerekli durumlarda belediye ve diğer ilgili birimlerin 24 saat boyunca hazırda bulunacağı aktarıldı.

Bakmadan Geçme