Turgutlu'da Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik' unvanı ile 'Mareşal' rütbesi verilişinin 103. yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü, Turgutlu'da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e “Gazilik” unvanı ile “Mareşal” rütbesi verilişinin 103. yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü, Turgutlu'da büyük bir coşkuyla kutlandı. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı'nda düzenlenen tören, Turgutlu halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Protokol Yoğun Katılım Gösterdi

Törene, Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, İlçe Jandarma Komutanı Sercan Karaçalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Dursun, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı. Katılımcılar arasında Turgutlu Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Turgutlu Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu Şubesi, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Dayanışma Vakfı Turgutlu Şubesi, AK Parti Turgutlu İlçe Başkanlığı, CHP Turgutlu İlçe Başkanlığı, İYİ Parti Turgutlu İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği Turgutlu Şubesi gibi birçok kurum yer aldı.

Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunuldu

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Turgutlu Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Turgutlu Belediye Başkanlığı ve gaziler dernekleri tarafından anıta çelenkler bırakıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Anma programı, Türkiye Muharip Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu Şubesi Başkanı Ahmet İlter'in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. İlter, konuşmasında gazilerin fedakarlıkları ve Türk milletinin onlara duyduğu minneti vurguladı.

Şehit ve Gazi Derneklerine Ziyaret

Törenin ardından protokol üyeleri, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Dayanışma Vakfı Turgutlu Temsilciliği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu İrtibat Bürosu'nu ziyaret etti. Dernek ziyaretleri sırasında şehitler adına dualar okundu ve gazilerin hatıraları yad edildi. Protokol üyeleri, gaziler ve şehit yakınları ile sohbet ederek onların taleplerini dinledi.

Tolga Artuğ Gençlik Merkezi'nden Anlamlı Lokma Hayrı

Ziyaretlerin ardından Turgutlu Şehit Tolga Artuğ Gençlik Merkezi, Piyade Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un vefat yıl dönümü ve Gaziler Günü sebebiyle bir lokma hayrı düzenledi. Katılımcılar, lokma hayrına yoğun ilgi gösterirken, şehitler ve gaziler için dualar edildi. Şehit Tolga Artuğ'un ailesi de anma etkinliğinde hazır bulundu ve duygusal anlar yaşandı.

Gazilere Teşekkür ve Onur

Tören boyunca gazilere ve şehit ailelerine minnet duyguları dile getirilirken, onların gösterdiği kahramanlıklar ve fedakarlıklar bir kez daha hatırlatıldı. Protokol konuşmalarında, gazilerin ve şehitlerin Türk milletinin kalbinde özel bir yere sahip olduğu vurgulandı. Etkinlikler, gazilere ve şehit ailelerine teşekkür edilerek son buldu.

19 Eylül Gaziler Günü'nün anlam ve önemine vurgu yapan törenler, Turgutlu'da birlik ve beraberlik içinde büyük bir coşkuyla kutlanırken, gazilerin toplumdaki yerinin bir kez daha altı çizildi.

Bakmadan Geçme