Hatice Orhan

İslam ve Sevgi

Hatice Orhan

Sevgi insanı sıcacık yapan en güçlü duygudur.
Sevgi, başka bir kişiden geldiğinde moralleri düzelten, zor durumda olanı ferahlatan sihirli bir duygudur.

İnsana sevgi, hayvanlara sevgi, bitkilere sevgi, kısaca tüm doğaya beslenen sevgi hepimizi sağlıklı ve mutlu eder.

Doğadaki canlı cansız tüm varlıkları Yunusça Yaradan’dan ötürü sevmek ruhumuzu dinlendirir.

Çevremize ibret gözüyle baktığımızda gördüğümüz yeşillikler çiçekler ve her şey gözümüzden başlayarak bedenimizi de dinlendirir. 

Psikologların tavsiye ettiği gibi dingin masmavi denizi seyretmek ruhumuza o kadar iyi gelir ki kendimizi huzur içinde buluruz.

Hayvanlarla zaman geçirmek, onlara sevgi göstermek, ihtiyaçlarını karşılamak en az onlar kadar bize de yararlıdır.

Mutlaka bu güçlü duyguya layıkıyla çocuklarımızın da sahip olmasını temin etmek için hayvan sevgisini aşılamak onların da hayata olumlu bakmasını ve kendileriyle barışık insan olmalarını sağlar.

Konu sevgi olunca, sevgiye en ihtiyaç duyan yetimlere ayrı bir parantez açmak gerekir.

Yetime duyulan sevgi, onun anasız babasız olmasının yarattığı insanı mutsuz eden kimsesizlik halini ortadan kaldırır, onun hayata umutla bakmasını sağlar.

Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa(s.a.v.) efendimiz bir hadisinde, “Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır” demektedir.

Peygamberimiz bu konuda başka bir hadisinde şöyle buyurmaktadır; Kalbinin yumuşamasını dilersen ya bir fakiri doyur ya da bir yetimin başını okşa.

Canımızdan çok sevdiğimiz çocuklarımız, geleceğimizin teminatı evlatlarımızı sevgimizi onlardan esirgemeden, onların da çevresine sevgi beslemesini öğreterek büyütürsek, aileden başlayarak tüm toplum olarak barış, huzur ve mutluluk içinde yaşayan bir toplum oluruz.  

Yüce dinimiz İslamiyet her şeyden önce sevgi ve barış dinidir.
Sevginin tüm yaratılmışlara olabildiğince beslenmesini ister.
Salat ve selam sevgi ve hoşgörü Peygamberi efendimiz Hz. Muhammed’e(S.A.V) olsun. 

“Güler yüzle insanlara selam vermen sadakadır.” diyen peygamberin dini olan Müslümanlığı doğru, düzgün yaşamak dileğiyle hayırlı ramazanlar…
Hoşcakalın.

Yazarın Diğer Yazıları