Murat Yıldırım

KISSADAN HİSSE…

Murat Yıldırım

Zamanında bir büyüğümden dinlediğim kıssa…

Bir gün yaralı bir kuş Hz. Süleyman’a gelerek kanadını bir dervişin kırdığını söyler. Hz. Süleyman hemen dervişi çağırtır ve ona sorar “ Bu kuş senden şikâyetçi, neden kanadını kırdın?”

Derviş kendini şöyle savunur:

”  Sultanım, kuşu avlamak istedim. Önce kaçmadı, yaklaştım yine kaçmadı. Teslim olacağını düşünüp atladım. Yakalayacağım sırada kanadı kırıldı”

Hz. Süleyman “ Bak bu adam haklı, niye kaçmadın, o sinsice yaklaşmamış. Hakkını savunabilirdin. Şimdi kanadım kırıldı diye şikâyet ediyorsun”
Kuş kendini savunur:
“onu derviş kıyafetinde gördüğüm için kaçmadım. Avcı olsa hemen kaçardım. Derviş olmuş birinden bana zarar gelmez dedim”

Hz. Süleyman bu savunmayı doğru bulur ve kıssasın yerine getirilmesini emreder.
“ Kuş haklı, hemen dervişin kolunu kırın!”

Ancak kuş bu emre itiraz eder. “ Efendim sakın böyle bir şey yapmayın “. 
“Neden?” diye sorar Hz. Süleyman.
Kuş sebebini şöyle açıklar:

“ Dervişin kolunu kırarsanız, kolu iyileşince ava devam edebilir. Siz en iyisi, bunun üzerindeki derviş elbisesini çıkarın; çıkarın ki benim gibi kuşlar bundan sonra aldanmasın”

Kıssa benden hisse sizden…
…/…

İlk önce bir haber:

“AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili tartışmalara dair skandal bir imada bulundu. Külünk AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "üniversite diploması var mı ya da yok mu?" tartışmalarına "Peygamberlerin de diploması yoktu" diyerek yanıt verdi.”
Haberi okurken fonda bir Ahmet Kaya şarkısı çalıyor.

 Başım Belada.

“ Nerden baksan tutarsızlık
 Nerden baksan ahmakça”
İçimden bir ses “ adam haklı “ diyor.
Peki ya kadrolu muhalifler, onlar bu iş için ne diyor?
Ne diyecekler? 
Dedikleri orta yerde durup duruyor.
Ne akar, ne kokar,

”az olsun bizim olsun” zihniyeti , “ neo Osmanlıcı” zihniyeti ile “al takke ver külah” deyü deyü yarenlik edip geziyor  ( bu yazılanlara kızan sevgili muhalif kardeşim “ Ekmeleddin”i unuttun sanırım, UNUTMA ). 

Ez cümle;“Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!”

Mustafa Kemal ATATÜRJK.

Yazarın Diğer Yazıları