Muzaffer YURTTAŞ

Manisa'da Cumhur İttifakı! 

Muzaffer YURTTAŞ

Herkesin merak ettiği ve dört gözle beklenen bir soruya Ankara ziyaretim sırasında cevap bulmaya çalıştım. Ulaştığım kaynaklar Manisa’nın Cumhur İttifakı kapsamında olan illerin arasında yer aldığını söyledi. 

Yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken partiler adaylar üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Manisa için Cumhur İttifakı söz konusu diye düşünüyorum. Yani Manisa’da büyükşehirde MHP nin adayının destekleneceği görünüyor. Bu aşamada her iki partinin yetkilileri ve il temsilcilerinin yapacakları açıklamalara dikkat etmelerinde ittifak açısından yarar var. Başkan Cengiz Ergün’ün de 4 yıldır pek aklına getirmediği kapsayıcı kucaklayıcı tavrı göstermesi gerekiyor. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile bu hafta sonu Ankara’da Sayın Hüseyin Tanrıverdi’nin oğlunun düğününde görüşme fırsatımız oldu. Bu seçimlerin önemini belirterek çok çalışılmasını tavsiye etti. 

Cumhurbaşkanımız “Cumhur İttifakı'mıza kimse bir gölge düşürmeye kalkmasın. Tam aksine dayanışma içinde, genel merkezlerimizin aldığı bu konuyla ilgili kararlara hepimiz uyacağız. Herkes kendine göre bir şey uydurmaya kalkarsa bunun adı 'kakofoni' olur. Ortaya tamamen öyle bir orkestra çıkaralım ki burada bir 'senfoni' olsun. AK Parti zaten böyle bir senfoninin kurucusudur” dedi. 

Önümüzde seçimlere kadar dört aya yakın bir süre var. Bu süre iyi değerlendirilmelidir. İlçelerdeki inşaat görüntüsü ortadan kaldırılmalı ve yollar yürünebilir hale getirilmelidir. Mevsim kış zorluklar var ama başlanılan projeler vakit geçirmeden tamamlanmalıdır. Adaylar Manisa için ve ilçeler için ne yapacaklarını, ne yapabileceklerini net ve anlaşılır şekilde ortaya koymalıdır. Seçmen kavga, tartışma, bahane istemiyor. Manisa’nın şehircilik adına basamak atlamasını, büyük projelerin hayata geçirilmesini bekliyor. Pansuman tedbirler ve günübirlik çözümler yerine kalıcı çözümler istiyor. 

Manisa iş ve aş imkanlarının artırılmasını, yaşanabilir sosyal alanlar oluşturulmasını, milletin parasının israf edilmemesini, tasarrufa uygun davranılmasını, şov ve gösteri yerine hizmet üretilmesini haklı olarak talep ediyor. Belediyelerde kavga, tartışma, gruplaşma istemiyor. Başka Manisa yok. Manisa için herkes, belediyeler, dernekler, vakıflar ve devlet kurumları elini taşın altına koymalı ve bahanelerin arkasına sığınmamalıdır. Manisa ortak paydasında buluşmak ve gelecek nesillere yaşanabilir, çevre kirliliği olmayan, herkesin işinin olduğu, tarihi değerlerin ayağa kaldırıldığı bir şehir oluşturmak görevimizdir. 
“Birlikten kuvvet doğar” sözünün hayata geçirilmesini bekliyoruz. Sağlıcakla kalın!

Yazarın Diğer Yazıları