Muzaffer YURTTAŞ

Sandık Siyasetçinin Karnesidir!

Muzaffer YURTTAŞ

31 Mart Yerel Seçimleri tamamlanmış oldu. Sandığa giderek oyunu kullanan tüm seçmenler sözlerini söyledi ve bir kez daha demokrasi yolunda önemli bir adım geçildi. Artık ülkenin, ilin ve ilçelerin sorunlarını çözme vaktidir. Sandığa giderek görüşünü ortaya koyan ve demokrasiye katkıda bulunan her seçmene teşekkürler.

Seçimlerin en çekişmeli alanlarından birisi hiç şüphesiz muhtarlık seçimleriydi. Sandıktan başarı ile çıkan ve seçilen muhtarlarımızı tebrik ediyorum. Onlar halkın en yakın temsilcisi olmaya devam edeceklerdir.

Seçilen belediye başkanlarını kutluyorum. Meclis üyelerini tebrik ediyorum. Kazananlar herkesi kucaklayarak, insanımızın beklediği hizmetleri yapmaya daha büyük bir aşkla devam edecektir. Kaybedenler niçin kaybettiğinin analizini yapacak, seçmenin verdiği mesajı en iyi şekilde değerlendirip geleceğe hazırlanacaktır. Sandık siyasetçinin karnesidir. Karneyi iyi okuyabilen siyasetçi ve siyasi parti bugün kazanamasa da gelecekte kazanacaktır. 

Ülkemizin, illerimizin ve ilçelerimizin çözüm bekleyen sorunları var. Şimdi el birliği ile bunların üzerine gitme vaktidir. Bir an önce itirazların neticelendirilip normale dönmek tüm milletin ortak talebidir. Ekonomide atılacak adımlar bunların başında gelecektir. 

Seçimlerden Geriye Kalanlar:

Bu seçim çalışmalarında muhalefet ekonomiyi ele alarak bir çalışma yürütürken, Cumhur İttifakı daha çok beka meselesini ön planda tuttu. Daha önceki seçimlerde cadde ve sokaklarda yaşanan parti bayraklarını ve israfı görmedik ama gürültü konusunda aynı önlemler alınmadı. Yerel seçimler olmasına rağmen genel seçim havası vardı. Son bir haftaya kadar kararsızların oranı neredeyse % 10 civarındaydı. 

Bu seçimlerde kadın adaylar beklenenden daha azdı. Seçilen kadınların sayısı da oldukça az. Sosyal medyanın seçimler üzerindeki etkisi gün geçtikçe artıyor. Milletimiz meydan mitinglerinden ziyade sosyal medyayı izlemeyi ve orada yorum yapmayı tercih ediyor. Halkın tercihinde partiden daha çok belediye başkan adayı etkili oldu. Projelerini iyi anlatan  ve daha sakin davranan adaylar başarılı çıktı. 

Seçim Sonuçları Üzerine:

AK Parti, MHP ve CHP bu seçimleri kendi açısından okuduğunda bir başarı hikayesi çıkartabilirler. HDP, SP ve İYİ Parti bu seçimlerde istediği sonucu alamadılar. İlçe belediye başkanı iken aday olan belediye başkanları büyükşehirlerde başarı kazandılar. Güler yüzle, sempatiyle seçim çalışmaları yürütenler ve halkımızla yüz yüze iletişim kurabilenler finalde başarılı oldular. 

Her parti kendi özeleştirisini yapacak ve gerekli dersi çıkaracaktır. HDP’nin oyların doğu ve güneydoğuda azaldı, kimlik siyaseti kaybetti. İttifakların bundan sonra nasıl şekilleneceğini izleyip göreceğiz. Uzun süre ülkemizde seçim beklenmiyor. Halkımız sık sık seçim yapılmasından ve sandığa gitmekten sıkıldı. Önümüzdeki dört buçuk yıl içinde artık siyasi partiler kendi içlerinde yapacakları değişiklikler ve ülkenin sorunlarının çözümü ile ilgilenmelidir. 

Manisa ve ilçelerimizi seçim döneminde ziyaret etme fırsatım oldu. Seçmen siyasetçilerin daha sık onları ziyaret etmesini ve sorunlarının dinlemesini bekliyor. Seçim çalışmalarındaki çevre ve gürültü kirliliğinden şikayet ediyor. Siyasette ötekileştirici ve kirli dilden uzak durulmasını arzu ediyor. Ekonomi ve tarım konusunda bir an önce etkili adımlar atılmasını talep ediyor. Köylerimiz alt yapı çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını istiyor. 

Şimdi belediye başkanlarının bir an önce işlerinin başına geçerek verdikleri sözleri yerine getirme vaktidir. Yarım bırakılan işler bitirilmelidir. Tartışmalar bir kenara bırakılmalıdır. Siyasi partiler kendi içlerinde özeleştiri yapmalı ve gerekli adımları atmalıdır. Kazanan ya da kaybeden her aday seçmene teşekkür için halkın ziyaretine gitmelidir. Çünkü yarın yine ona ihtiyaç duyacak. Seçmenden oy alamayanlar, seçmeni suçlama yanlışlığına düşmemelidir.

Tekrar seçilen başkan, meclis üyeleri ve muhtarları tebrik ediyorum. Ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Şimdi üretim, çalışma ve sorunları çözme vaktidir. Tüm Manisa’ya teşekkürler. Selam ve saygı ile!
 

Yazarın Diğer Yazıları