ŞİDDET Mİ? VAHŞET Mİ? - Aslı Aktaş

ŞİDDET Mİ? VAHŞET Mİ?


Hepimizin bildiği gibi geçtiğimiz günlerde de Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşanan olay hepimizin kanını donduran cinsten 6 yaşındaki Mertcan ödevini yapmadığı için babası tarafından elektrik süpürgesinin demir sopası ile dövülerek komalık oldu.

 Ancak 3 gün dayanabildi bu acıya. Bu olaya baba şiddeti diye başlık atılması akıl almaz bir olaydır, bunun adı düpedüz vahşettir. Zira olayın detaylarına inildiği zaman bu durumun olacağı bariz görülmektedir. Anne yıllarca babadan şiddet gördüğü için boşanıyor. Boşanma süreci tabiî ki çok sancılı geçiyor.

Psikopat eşi tarafından ölümle tehdit edilmesine rağmen elindeki darp raporları ile  kurtuluyor şiddet gördüğü eşinden. Bu olayda aklımın almadığı kısım ise mahkemenin velayeti babaya vermiş olması. Kadın defalarca dayak yediğini almış olduğu darp raporları ile ispat ediyor, koruma talep ediyor. Ayrıca psikopat babanın öz annesi de oğlundan dayak yiyor ve polise başvuruyor bunun gibi ciddi kayıtların olmasına rağmen mahkeme bu çocuğun velayetini nasıl oluyor da babaya veriyor.

Anne ve babaanne de bu olayı yaşamış olmalarına rağmen nasıl bu çocukları  o cani ile aynı evde bırakabiliyor. Üstelik belli ki bu ilk değil çocuğun daha önceki fiyatlarında da eli yüzü yine morarık. Herkes tarafından ölüme terk edilmiş bu çocuklar ve bu olaya gözleri ile şahit olan diğer kardeş... sizce bu çocuğun psikolojisi nasıl düzeltilir nasıl sağlıklı birey olması beklenebilir.

Nedir bu ülke insanlarının sorunu, nedir bu şiddete vahşete düşkünlük.

 Kadına çocuğa uygulanan bu şiddet ne zaman bulacak, nereden geliyor bu cesaret yeterince caydırıcı cezaların olmaması mı. Güya Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Sadece bu hafta medyaya yansıyan kahreden 3 acı haber üçü de birbirinden masum evet birincisi Mertcan ikincisi Hukuk fakültesi öğretim üyesi olan öğretmen Ceren damar ve üçüncüsü ise Erasmus programı ile Ukrayna' ya giden iki kız tıp öğrencisi cinayet sebepleri ise birbirinden komik "ödevini yapmadı" "kopya çekmeme izin vermedi" "seviyordum karşılık vermedi" gibi biliyorum ki ceza evlerinde ayrı bir kanun sistemi var.

Özgeca'nın katiline uygulandığı gibi umuyorum ki size de uygulanır.

Bunlar sadece medyaya yansıyanlar birde üstü örtülenler var tabi örtsünler de zaten bir haftada yaşadığımız bu utanç hepimize fazlası ile yeter.

Saygılarımla…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI