Aslı Aktaş

Yaşanan yol çalışmalarının faturasını Büyük Şehre kesiyorsunuz!.. Kabristan rezilliğini kime keseceksiniz?

Aslı Aktaş

Seçim çalışmalarının hızlandığı ve hareketlendiği şu günlerde kasaba halkı yine bir çok sorunla karşı karşıya kalıyor.

Gazetemizi ve şahsımı sürekli şikayet etmek ve eleştirmekle suçluyor bazı merciler fakat emin olun ki bizde isterdik! Teşekkür ve memnuniyet yazıları yazmayı.

Yakın zamanda kabristan ziyareti yapan  yapanınız varsa eğer söylemeklerime katılacaktır eminim. Ben pazar günü kabristana ziyarete gittiğimde hem Müslümanlığımdan hem insanlığımdan hem de bu görevi üstlenen kişilerden gerçekten çok utandım.

Biliyorsunuz ki; Turgutlu yeni kabristanlığında tüm görevli belediye üstlendi bu proje ilk açıklandığı zamanlarda biz, Turgutlu halkını gerçekten çok mutlu etmişti. Tek tip mezarlar, düzen ve yerleştirme alanı umut olmuştu herkese , fakat dün gördüğüm manzara gerçekten içler acısıydı.

Nasıl oldu da biz maneviyatımızı bu derece kaybettik.

Birbirimize saygımızı kalmadı evet peki ölüye demi saygımız kalmadı.

Mezarların içi boş ayran kutuları ile dolu yerler çöp ve atıklarından geçilmiyor bu bizlerin ayıbı kabristan ve cenaze evleri pide ayran yenilecek yer değil oralara ne için gittiğimizi unutuyoruz maalesef.

Bir sonra ki ayıp ise yetkililerin kaldı ki bu işi bedavaya yapmıyorlar sonuç itibari ile mezar parası alınıyor fakat mezarlar perişan halde hepsi çökmüş ilk akla gelen yoğun yağış sebebi ile çöken topraktan bahsetmiyorum.

Mezarların içine örülen tuğlalar içine dökülmüş mermerler ikiye bölünmüş isim taşları yerlerde mezarların aralarını otlar bürümüş yürünmüyor bu durumu görünce orada görevli olan birine sordum nedir bu hâl neden bu hale geldi kabristan diye görevli şu şekilde açıkladı kabristan da Manisa büyük şehrin sorumluluğunda onlar bakmıyorlar..

Peki Turgutlu belediyesi bu durumu görmüyor mu ihtiyaçları Büyük Şehir'e bildirip sorunları gideremiyorsa niye var ki.

Benim vatandaş olarak Manisa'ya gitme zorunluluğum yok! nen Turgutlu'da yaşıyorum ve Turgutlu belediyesine bağlıyım dolayısıyla muhatabım da Turgutlu Belediyesi olmalı ne zaman Büyük Şehir Belediyesini arasam bir yetkiliye ulaşamıyorum.

Hiç bir zaman verimli bir görüşme yapamadım.

Geçen yıl bizim diktiğimiz çiçekleri dahi kökleyip sorumluluk bizde çiçekler bile tek tip olacak diyen yetkililer bu sene nerede. Buradan öncelikle tüm Turgutlu halkına sesleniyorum.

Öncelikle biz maneviyatımıza sahip çıkalım ve temiz tutalım ama işin büyüğü yetkililerde sizler de lütfen işinize ve görevlerinize sahip çıkınız.

İnsanlara her alanda zorluk çıkarıyorsunuz.

Yaşanan yol çalışmalarının faturasını Büyük Şehre kesiyorsunuz, kabristan rezilliğini de. Peki yapılan güzel işleri de Büyükşehir yapmış olmuyor mu bu anlamda?

Sizin yaptığınız ve yapacaklarınız ne zaman konuşulacak!...

Değerli takipçilerim; Daha güzel günlerde umut veren yazılarda buluşmak dileği ile...

Yazarın Diğer Yazıları